Följa

Made in Denmark har fått en lillebror

Europatourtävlingen, Made in Denmark, har fått en lillebror. Den 14-17 maj arrangerar nämligen Danmark en tävling på Challengetouren, Made in Denmark Challenge, som spelas på Royal Golf Club i Köpenhamn.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-02-23 Uppdaterad 2015-02-23

– Det är en jättebra signal som Made in Denmark sänder ut genom att också arrangera en tävling på Challengetouren, säger den danska proffsspelaren Thomas Björn. Min och många andra spelares karriär började på CT-touren, så jag vet hur viktig den touren är.

Även i Sverige ser man positivt på det danska initiativet. Ja, så positivt att Svenska Golfförbundet indirekt gått in som delsponsor i arrangemanget.

– SGF går in och sponsrar den danska tävlingen på Challengetouren genom Nordea Tour, säger Mikael Sorling, vd i Nordea Tour. Nu när vi inte har något egen tävling på Challengetouren i Sverige är det viktigt att vi backar upp den danska tävlingen. Det innebär att vi får behålla våra fem CT-kort till nästa säsong.

Ja, de fem bästa spelarna på Nordiska Ligan får ju automatiskt kort till Challengetouren. Men om inte Norden arrangerar minst två CT-tävlingar kan Europatouren mycket väl skära ner antalet CT-kort.

– I år arrangerar Finland och Danmark varsin CT-tävling. Nästa år hoppas jag vi kan hitta en svensk arrangör. Men det gäller att någon är beredd att satsa cirka 2,5 miljoner kronor, fortsätter Mikael Sorling.

Det är inte helt uteslutet att den danska CT-tävlingen kan komma att alternera mellan Danmark och Sverige i framtiden. Men allt hänger förstås på om det finns villiga sponsorer.

Danmark har åtta spelare som har CT-kortet och satar på att ta sig vidare till Europatouren. Sverige har ett tiotal.

Men danskarna satsar inte bara på en tävling på Challengetouren. Enligt uppgift är man också beredda att höja prissumman i Europatourtävlingen, Made in Danmark, på Himmerland, rejält till nästa år. På så sätt skulle man hamna perfekt i  spelschemat och bli sista tävling innan det Europeiska Ryder Cup-laget tas ut. 


Text: Tommie Gustavsson • 2015-02-23
FöljaNyheter
Scroll to Top