Match 3 och 4 på tee inför första dagens singelmatcher: Sarah Nilsson och Isabella Deilert från röda laget mot blåa lagets Martina Edberg och Linnea Ström. Foto: Elin Breyer

Följa

Annika Cup avgörs på Bro-Bålsta

Annika Sörenstam är i Sverige under ett fem dagar långt besök då många evenemang väntar. Ett av de viktigaste är hennes egen juniortävling Annika Cup på Bro-Bålsta och samtidigt firas en familjedag på klubben.

Text: Sylvia Luther • 2010-08-20 Uppdaterad 2010-08-20

Det är fjärde året som Annika Cup arrangeras på Sörenstams moderklubb Bro-Bålsta, där hon både tränade och extrajobbade som junior. Tolv av de bästa flickjuniorerna i Sverige tävlar mot varandra i två lag fredag till lördag och får träffa stjärnan vid flera tillfällen.

– Vi kommer att prata om att äta rätt, om fysträning, medieträning och om hur man jobbar med en caddie. Tjejerna är 13 till 16 år och har kanske planer på att bli proffs eller vill till USA och plugga. Det är dags för mig att ge tillbaka, säger Annika Sörenstam.

Spelarna i Annika Cup kommer även att få pröva på “prolivet” genom att spela i en pro-am och ytterligare tolv juniorer från klubben kommer att vara caddies under pro-amen.

Annika är på på plats under lördagen för att umgås med tjejerna och för en golf clinic.
– Vi kör lite träning tillsammans och övningar som jag gjorde. Jag träffar dem vid lunch och äter även middag med dem, pratar lite om mina erfarenheter som proffs, och så får de ställa frågor, berättar Annika.

På lördagen arrangeras även familjedagen med ett digert program för stora och små, och med höjdpunkten, en golf clinic klockan 11.30 med Annika och spelarna. En timme senare signerar hon sin nya kokbok “Mat, Minnen & Golf” som kom ut på fredagen.

– Det är jättekul för mig att få vara med de här tjejerna och kunna dela med mig lite av det jag har lärt mig. Det är ju också en morot för dem att kunna träna under året för att vara med här, säger Annika.

Efter första dagens foursomespel ledde det “röda” laget, men som var klädda i grönt och vitt, över det “blå” laget som var dressade i svart, med stabila 2,5-0,5. Alla matcherna gick till 18:e hålet.

Efter lunchen väntade singel matchspel. På tee stod match tre och fyra och väntade på att slå ut. En av dem var Sarah Nilsson, 13 år, från Kristianstads GK.

Är det första gången du är med?
– Ja, det är jätteroligt. Jag kom med efter en rankinglista som jag låg etta på och jag har spelat rätt mycket tävlingar.

Har du träffat Annika än?
– Nej, vi ska träffa henne i morgon. Det ska bli jättekul att få lära sig nya saker. Hon har varit en förebild för mig sedan jag var liten.

Hur länge har du spelat?
– Jag minns inte hur länge men det var ända sedan jag var liten, så hela livet.

Hur gick det i dagens foursomematch?
– Det gick bra, jag och min syster Emma spelade tillsammans och vi vann. Vi låg ett upp inför 18 och så vann vi det också, berättar Sarah glatt.

I skrivande stund ledde det röda laget efter 27 hål med 6,5-2,5.


Text: Sylvia Luther • 2010-08-20
FöljaNyheter
Scroll to Top