“Mekanikern” som fyller 50 i januari visar att han fortfarande kan vinna Foto: Getty Images (Ian Walton)

Följa

Jimenez vann i Hong Kong

Det blev Miguel Angel Jimenez som vann Hong Kong Open efter särspel mot Stuart Manley och Prom Meesawat. Joel Sjöholm blev bäste svensk på delad åttonde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-12-08 Uppdaterad 2013-12-08

Fakta

Bild 1123059

Datum: 5-8 december

Spelplats: Hong Kong GC

Titelhållare: Miguel Ángel Jiménez

Prispengar: $1,300,000

Aktuell ställning

Gammal var återigen äldst när Jimenez slog sitt efter rekord som äldste vinnaren på Europatouren. Det var hans fjärde seger i tävlingen och han försvarade sin titel.

– Jag älskar den här platsen, jag älskar banan och jag älskar den här tävlingen, sa vinnaren till tourens hemsida.

Men det var dramatiskt. Jimenez, Meesawat från Thailand och gårdagens ledare, Stuart Manley, kämpade om ledningen hela dagen. Thailändaren hade den efter att han gjort eagle på det trettonde hålet (hans andra för dagen). Men han följde upp det med en bogey. Men spanjoren kom ikapp med en birdie på det sjuttonde.

När sedan Manley, som aldrig vunnit på touren, kom till det artonde behövde han en birdie för att ta sig till särpelet. Och det gjorde han med en briljant chip.

I särspelet lyckades Jimenez göra birdie med en lurig sexmetersputt och ta hem segern på det första omspelshålet. Den äldste vinnaren på touren är nu 49 år och 337 dagar och det var hans tjugonde seger på touren.

Joel Sjöholm gick ut tre slag efter men efter en bogey på det tredje hålet och en dubbel på det fjärde var segerchansen borta. Han tog sig tillbaka till par för dagen och slutade på en delad åttonde plats. Nykomlingen Johan Carlsson  stod för ytterligare en stark tävling och slutade femtonde. Rikard Karlberg blev 24:a.

LPGAKVAL: Holmqvist närmast
PGA: Tiger fortsätter leda
LET: Larsson klarade pressen
ET: Stenson tappade trots 69

Text: Daniel Rosenlund • 2013-12-08
FöljaNyheter
Scroll to Top