Anna Nordqvist lade upp säkert före vattnet på det 18:e hålet. Men i helgen kan det bli en djärvare strategi. Foto: Christer Höglund

Följa

Anna avancerade i Kalifornien

Anna Nordqvist laddade med en snyftare på bio, kom tillbaka in i tävlingen och överväger att spela mer aggressivt i helgen. Trots rejält avancemang i placeringarna har hon nu nio slag upp till täten.

Text: Karin Klarström • 2010-04-03 Uppdaterad 2010-04-03

Kraft Nabisco Championship

Bild 1108153

 

Speldatum: 1-4 april
Bana: Mission Hills CC, Rancho Mirage, Kalifornien
Segrare: Brittany Lincicome (2009)
Prispengar: 2 000 000 $

LPGA Money List
Världsranking

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

SvenskresultatD13) Sophie Gustafson, 143 (-1)
D32) Anna Nordqvist, 146 (+2)
D39) Carin Koch, 147 (+3)
D66) Louise Friberg, 150 (+6)
MC) Mikaela Parmlid, 153 (+9)
DNS) Helen Alfredsson, Maria Hjorth

Tidigare artiklarAnna avancerade i Kalifornien (Rond 2)
Finliret kom av sig (Rond 2)

Stark start av Sophie (Rond 1)
Norskt i topp efter superrond (Rond 1)
Anna kämpade sig tillbaka (Rond 1)

Svenskorna vägras start (Inför)
Helen på segerbanan (Inför)
Dags för årets första major (Inför)

Från delad 52:a till delad 32:a plats. Anna Nordqvist var nöjd med dagen efter att ha gått på par under andra ronden av Kraft Nabisco Championship. Den enda svenska majorvinnaren i startfältet har visserligen många slag upp till toppen och är inte ens bästa svenska, men hon fick spelet att stämma bättre och det ger självförtroende inför helgen.

– Jag kommer förmodligen att spela mer aggressivt då, säger hon när hon precis avslutat ronden och lämnat in scorekortet för 72 slag.

För några minuter sedan sänkte hon parputten på 18:e greenen efter att ha säkrat med att lägga upp bollen för att gå in på tre slag, i stället för att satsa att gå in på två. En strategi som alltså kan ändras under helgen.

Det kan också de svenska tv-tittarna få följa, när nu Viasat drar igång sändningarna från årets första major. Hittills har det inte visats någon damgolf alls den här veckan på hemmaplan. I USA har dock Golf Channel visat live båda dagarna.

– Det är tråkigt att det inte visas hemma i Sverige, säger Nordqvist. Jag vet hur kul jag tyckte det var när jag var yngre och satt och kollade på de stora tävlingarna på tv. Det är synd.

Efter att ha spridit bollarna och tyngt ned scorekortet med en trippelbogey på torsdagen var scoren mer jämn den här dagen. Hon hade bättre kontroll på spelet även om hon inte fick se puttarna trilla i.

– Det kändes mycket bättre och jag var med från tee idag och jag slog många bra slag, säger hon.

Efter torsdagens spel kopplade Anna av med att gå på bio. Det blev en riktig snyftare: The Last Song, som hade premiär så sent som i onsdags och som hon kan rekommendera.

Under torsdagen fick hon finna sig i att vara i skuggan av storspelande Suzann Pettersen, men på fredagen var det norskan som hade det tufft ute på den soldränkta banan. Pettersen fick inte till det på greenerna och fick se den ena putten efter den andra smita förbi hålet samtidigt som hon hade svårt att pricka fairway. Det blev till sist en 73-rond (+1 för dagen) och fall ned till delad sjundeplats för norskan.


Text: Karin Klarström • 2010-04-03
FöljaNyheter
Scroll to Top