Efter 63 slag på lördagen är Anna Nordqvist på delad fjärdeplats i Safeway Classic Foto: Getty Images

Följa

Anna och Maria sköt lågt

Super-Anna Nordqvist dundrade genom fältet i Safeway Classic via sin 63:a tredje dagen.Nästan lika vass var Maria Hjorth med 64:a.

Text: Martin Strömberg • 2013-09-01 Uppdaterad 2013-09-01

Det var lättspelat och massor av låga scorer på Columbia Edgewater under lördagen. Unga amerikanskan Austin Ernst kom först in med 62 slag och sedan spikade Mimmi och Anna i sina scorer.

– Greenerna är mjuka och det går verkligen att attackera även om de blev lite hårdare eftersom. Jag fick i ett par birdies tidigt och sedan en eagle på sjuan och det gav mig bra flyt i rundan, sa Anna Nordqvist efter varvet.

Totalt är hon nu 14 under par och med det fyra slag efter Yani Tseng. Däremellan har också norska Suzann Pettersen och thailändskan Phatlum trängt sig in på 15 under par. 

Tseng som var världsetta i 109 veckor har kämpat för att hitta tillbaks till formen och nu verkar hon äntligen på rätt väg.

– Ja, det var ett tag sedan jag var här i mediacentret, sa Tseng och log när hon kom för att intervjuas.

Och under slutdagen får Tseng sällskap av bästa kompisen Suzann Pettersen, som gläds med Tseng.

– Jag vet hur tufft hon har haft det och det finns ingen jag unnar framgång mer än Yani, sa norskan.

Maria Hjorth har också kämpat för att hitta form och igår visade dalkullan att hon har något på gång. 64 slag innebar ett rejält skutt uppåt i resultatlistan och från sin 12:e plats kan hon säkert hitta på något kul under slutrondan.

Pernilla Lindberg kompletterade den svenska succén fint med sin 67:a och hon delar 36:e plats på sju under par totalt.


Text: Martin Strömberg • 2013-09-01
FöljaNyheter
Scroll to Top