Efter fyra missade kvalgränser i rad blev Michael Jonzon bäste svensk i Spanien. Foto: Getty Images

Följa

Jonzon på rätt väg igen

I oktober vann han sin första Europatourtävling på tolv år. Ett halvår senare försöker Michael Jonzon förbättra sin sving.
- Jag har ändrat hur min högra armbåge rör sig i baksvingen, berättar Jonzon, som i helgen klarade sin första cut 2010.

Text: Henrik Lenngren • 2010-03-29 Uppdaterad 2010-03-29

Michael Jonzon var rankad som 482:a i världen när han oväntat klev fram som vinnare av Castelló Masters i höstas.

– Det har stundtals varit desperat för mig och jag är mållös just nu, sa han lättat efter segern som inbringade drygt 3,4 miljoner till karriärkassan.

I helgen återvände Michael Jonzon till Spanien.

Han gjorde det med fyra raka missade kvalgränser på Europatouren bakom sig.

Han gjorde det också med en delvis omgjord sving.

– Det handlar inte om någon jättestor svingförändring. Jag har ändrat hur min högra armbåge rör sig i baksvingen. Jag har haft en tendens att dra den bakåt istället för att rotera mer och ge mer support till vänsterarmen.

Men varför ändra ett vinnande koncept?

– Jag hade nog gjort detta i vilket fall som helst. Jag och min tränare (Mark Gregerson-Walters) tittar hela tiden på om det behöver göras några förbättringar. Han finns i Dubai och jag tränar alltid veckan före Mellanöstern-tävlingarna. Med dagens spelschema existerar inga längre uppehåll att utvecklas på.

– Jag trodde inte att det skulle bli några större problem men jag spelade, helt enkelt, dåligt de tre veckorna. I Malaysia fick jag halsfluss med hög feber. Det är kasst i den värmen…

Efter fyra missade kvalgränser bröt Michael Jonzon trenden i Open de Andalucia. Han blev dessutom bäste svensk med sin 29:e-placering.

– Tävlingen var mer ett test på var jag ligger rent formmässigt. Det behövs mer träning innan formen är som den ska vara, men jag tycker att det går framåt. Jag är ganska nöjd med veckan. Det var ganska stabilt utan att jag glänste i någon del av spelet.


Text: Henrik Lenngren • 2010-03-29
FöljaNyheter
Scroll to Top