- Det modigaste och bästa slag jag någonsin sett, sa Jack Nicklaus om Tigers magnifika pitch i hål på 16:e. De båda herrarna har nu 73 segrar var på PGA Tour. - Det modigaste och bästa slag jag någonsin sett, sa Jack Nicklaus om Tigers magnifika pitch i hål på 16:e. De båda herrarna har nu 73 segrar var på PGA Tour. Foto: Getty Images

Dela denna artikel

The Memorial Tournament presented by Nationwide Insurance

Datum: 31 maj-3 juni
Bana: Muirfield Village GC, Dublin, Ohio
Prispengar: 6,2 miljoner dollar
VInnare: Tiger Woods

Startfält
Starttider
Slutställning

FedEx Cup Ranking

Relaterat
Stallings smög till ledning
Stenson på gång
Stenson hänger med

Tiger gjorde det igen

Jag är tillbaka, boys. Det var budskapet som Tiger Woods, mindre än två veckor före US Open, skickade till sina konkurrenter när han efter en makalös avslutning vann The Memorial Tournament för femte gången.

Tiger Woods var inför sista ronden fyra slag från täten. Ännu långt in på sista nio var han i underläge mot Rory Sabbatini, som länge spelade felfri golf och som sakta men säkert övertog kommandot från Spencer Levin.

Men med en birdie på 15:e inledde Tiger en avslutning som länge ska minnas. Hans birdie på 16:e, en hög pitch i hål från tjockruff, kommer att bli klassisk.

- Med tanke på omständigheterna var det det modigaste och bästa slag jag sett, sa tävlingsvärden Jack Nicklaus till TV-tittarna.

Jack har sett en del golfslag under sin långa och ojämförliga karriär.

Detta mirakelslag tog Tiger till ledningen. För att vara på den säkra sidan gjorde han sedan birdie även på det tuffa 18:e. Därmed lämnade han Rory Sabbatini i sista boll utan realistisk chans att komma ifatt.

Tiger avslutade med 67, fick en vinnarscore på nio under par och vann till slut med två slag före Rory Sabbatini och argentinaren Andres Romero.

Segern var Tiger Woods 73:e på PGA Tour. Han gick därmed upp jämsides med Jack Nicklaus som den näst meste vinnaren på touren. Sam Snead är fortfarande etta med 82 titlar.

Det var andra segern för Tiger i år. Den första tog han hemma hos en annan legendar, Arnold Palmer, i Bay Hill Classic i april.

- På Bay Hill spelade jag också bra i sista ronden, men då hade jag inte samma kontroll på spelet som jag hade här och nu. Idag slog jag inte något dåligt slag och jag har haft bra bollträff hela veckan, sa en mycket nöjd Tiger.

- Det är speciellt att komma hit till Muirfield Village. Jag trivs verkligen här. Vare sig jag spelar bra eller dåligt har jag alltid en behaglig känsla på den här banan.

Tiger tar nu ledigt kommande vecka för att ytterligare ladda inför US Open, som inleds på Olympic Club i San Fransisco 14 juni.

För Henrik Stenson blev avslutningsronden på Muirfield Village någonting att snabbt glömma. Han startade som delad femma och hängde med i topp 10-gänget under första halvan av finalronden.Vid vändningen var han på par för ronden

Men sen gick det helt åt pipan. Henrik behövde 44 slag på hemvägen och med sin 80-rond föll han som en sten genom fältet.

Av: Jörgen Ohlson
jo@golf.se

Publicerad: 2012-06-04
Kommentarer (4)
Skriv nytt inlägg
Logga in med ditt Facebook-konto
 Posta 
Hans

Jag tycker att det verkar som om Stenson har otur. Förut berodde hans katastrofronder på utslag som fick en häxpipa att framstå som ett precisionsinstrument, men nu är det mest stolpe-ut på greenerna. Med lite medgång hade han skjutit 75 igår och ingen hade höjt på ögonbrynen. Kom igen, Henrik!

Hans Berntson , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Johan

YES!!! ÄNTLIGEN!!! GO TIGER!!!

Johan Melander , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Johan

YES!!! ÄNTLIGEN!!! GO TIGER!!!

Johan Melander , 15:16, den 20 december 2013
Anmäl
Hans

Jag tycker att det verkar som om Stenson har otur. Förut berodde hans katastrofronder på utslag som fick en häxpipa att framstå som ett precisionsinstrument, men nu är det mest stolpe-ut på greenerna. Med lite medgång hade han skjutit 75 igår och ingen hade höjt på ögonbrynen. Kom igen, Henrik!

Hans Berntson , 15:16, den 20 december 2013
Anmäl
  • 1

Dela denna artikel

Annonser

Partners: