Stacy Lewis defilerade hem segern i ShopRite Classic och blir att räkna med i LPGA-mästerskapet kommande vecka. Foto: Getty Images

Följa

Säker seger för Lewis

Amerikanskan Stacy Lewis gav motståndarna något att tänka på inför kommande veckas major när hon ohotad kunde vinna ShopRite Classic med fyra slags marginal. Anna Nordqvist var ensam tvåa inför slutronden men föll till delad femte plats.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-04 Uppdaterad 2012-06-04

ShopRite LPGA Classic

Datum: 1-3 juni
Plats: Galloway, New Jersey
Prispengar: 1,5 miljoner dollar
Vinnare: Stacy Lewis

Startfält
Starttider
Slutställning

Penninglistan

Relaterat
Anna och Karin bra med
Nordqvist tvåa

Stacy Lewis startade sista varvet med en sexslagsledning som hon snabbt utökade. Efter åtta hål hade hon gått från 12 till 16 under par och lämnat konkurrenterna ännu längre efter sig.

Men det började kärva även för den suveräna ledarinnan. På de följande fem hålen tappade hon fyra slag och ledningen började krympa. Någon risk för att segern skulle glida Stacy ur händena var det dock aldrig. Hon kunde säkert spela sig hem för en 71-rond och ingen var i närheten av att hota totalscoren -12.

När Katherine Hull från Australien sänkte en tremetersputt för birdie på sista hålet gjorde hon det för att bli ensam tvåa, fyra slag bakom Lewis.

När Stacy Lewis i fjol tog sin första LPGA-titel gjorde hon det i en major, Kraft Nabisco Championship. I april år har hon dessutom vunnit  Mobile Bay Classic. Nu tog hon sin tredje seger och passade samtidigt på att ta sig upp till tredje plats på världsrankingen, där hon är bästa amerikanska.

Anna Nordqvist, som var mycket nöjd med spel och puttning i lördagens andrarond, gick ut i ledarbollen med Stacy Lewis. Precis som amerikanskan avslutade Anna med en 71:a men spelare bakifrån såg till att sörmländskan droppade från andra till delad femte plats.

Före sig på listan, förutom Lewis och Hull, hade Anna också Mika Miyazato och Azahara Muñoz.

Sophie Gustafson avslutade med ett 70-varv och slutade som delad 12:a med -3 i sammandraget. Caroline Hedwall (74) landade på delad 65:e och Karin Sjödin (78) på delad 84:e plats.

På torsdag inleds damernas andra majortävling för året. Det är Wegmans LPGA Championship, som avgörs i Pittsford, New York.


Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen