Karin Sjödin och Linda Wessberg hjälper hemmaklubben inför Nordea Tour-tävlingen nästa år. Foto: Getty Images

Följa

Damstjärnor nya tourvärdinnor på Delsjö

Nästa sommar står Delsjö GK värd för en tävling på damernas Nordea Tour. Hemmaspelarna och proffsen Karin Sjödin och Linda Wessberg blir ansiktena utåt och ska hjälpa till med marknadsföringen.

Text: Sylvia Luther • 2012-11-26 Uppdaterad 2012-11-26

I juni 2013 kommer den svenska damtouren åter på besök till Delsjö söder om Göteborg. Klubben har arrangerat flera tävlingar genom åren och även två på damernas Europatour på 80-talet.

Två av Sveriges damproffs ute i världen representerar Delsjö och nu ställer de upp för sin golfklubb.

– I mitten av 90-talet kom Lancôme Tour till Delsjö och jag fick chansen att gå caddie åt Marlene Hedblom, vilken grej! Att nu vara med och hjälpa klubben att återfå en tävling på Nordea Tour är både roligt och hedrande, säger LPGA-spelaren Karin Sjödin i ett pressmeddelande.

– Det är verkligen kul att få vara värdinna för en tävling på en av mina favoritbanor, på en tour som betytt väldigt mycket för mig och min karriär. Spelarna kan förvänta sig en välarrangerad tävling på en bana som blir en bra utmaning, säger LET-spelaren Linda Wessberg.

Karin Sjödin studerade på Oklahoma State University och kvalade sedan in på LPGA-touren 2006. I år har hon tre topp-10-resultat som bäst. Om inte arrangemanget på hemmaklubben kolliderar med hennes spelschema i USA ska hon försöka komma hem till sin egen tävling.

Vad innebär det att vara värdinna?
– Linda och jag kommer att vara med i planeringsstadiet av tävlingen och se till så att spelarna får en sån bra upplevelse som möjligt på Delsjö GK och i Göteborg, säger Karin Sjödin, som varit medlem i klubben sedan hon var 11 år.

Båda spelarna har världen som arbetsfält. För Linda Wessberg står en LET-tävling i New Delhi på programmet den här veckan, den sista före tourfinalen i Dubai. Även hon planerar att komma hem om det fungerar med hennes spelschema på Europatouren.

Under måndagseftermiddagen fastställdes tävlingens namn till Delsjö Ladies Open hosted by Karin Sjödin & Linda Wessberg, speldatumet är dock inte spikat än.

Louise Permelin är vd för Svenska Golftourerna AB och är glad för att spelarna hjälper Nordea Tour lite extra.

– Det är stort att det lossnar på damsidan. Jag har jobbat ganska länge för att även få damvärdar, för det har varit otroligt framgångsrikt på herrsidan. Det skapar en publicitet som är viktig och framförallt att de gör det med hjärtat och visar att touren är viktig i en karriär, säger hon.

Stockholmsområdet får också en proffsvärdinna nästa år, Elin Emanuelsson ska fronta tävlingen på Ingarö GK.

Några andra proffs som fungerat som namnvärdar är Peter Hanson, Fredrik Jacobson, Robert Karlsson, Joakim Haeggman och Patrik Sjöland.


Text: Sylvia Luther • 2012-11-26
FöljaNyheter
Scroll to Top