5de489e38b9e9

Följa

En unik titt i Hansons nya bag

Ni kanske noterade att Peter Hanson inte bar en TaylorMade-keps när han dök i sändningarna från Nordea Masters förra veckan? Skarpsynt, för visst har det skett en utrustnings-switch. Sen början av året spelar Stora Slågarps finest med Srixon-boll, järn, wedgar och emellanåt även en japanskt smidd hybrid i bagen. Bloggen råkar veta att Hanson är

Text: Svensk Golf • 2015-06-11 Uppdaterad 2015-06-11

Ni kanske noterade att Peter Hanson inte bar en TaylorMade-keps när han dök i sändningarna från Nordea Masters förra veckan? Skarpsynt, för visst har det skett en utrustnings-switch. Sen början av året spelar Stora Slågarps finest med Srixon-boll, järn, wedgar och emellanåt även en japanskt smidd hybrid i bagen.

Bloggen råkar veta att Hanson är en av de absolut roligaste tourproffsen att surra utrustning med så vi fångade helt enkelt honom en stund förra veckan och fick en intressant inblick i hur det är att byta från ett varumärke till ett annat och lite mer om hur Hanson bygger upp sin bag.

Vad samtalet mynnade ut i ser ni ovan.

– – – – –

För er som vill veta mer om hur det funkar och ser ut inuti utrustningsbussarna på touren så kommer det mer inom kort, så håll tillgodo. Men Bloggen vill ändå passa på att visa upp en häftig spaning redan nu.

Bild 1132797

Mannen på bilden heter Loïc Monchalin, jobbar i Cleveland/Srixons tourbuss, och ska ha sin beskärda del credit för Hennie Ottos delade 33:e plats i Skåne förra veckan.

Sydafrikanen kom tillsammans med Loïc först fram till den grind (slipning av sulan – kolla filmerna här för mer info om effekterna av detta) han ville ha på sin lobwedge. Inga problem, lite precis slipning senare var det fixat.

“Och just det, en grej till. Jag vill ha den i svingvikt C8” säger Otto innan han lämnar Loïc med lite annalkande migrän.

För i den stunden klockade wedgen in på lite drygt D2 på svingviktsvågen.

Bloggens mest initierade läsare inser nu att det krävdes ett hyfsat jobb för att lösa detta. C8 är en väldigt lätt svingvikt (klubbans balanspunkt), damjärnset brukar normalt ha runt denna svingvikt medan ditt genomsnittliga herrset snarare rör sig kring D1-D3. För att kapa svingvikten (ändra balansen) i Ottos wedge behövde cirka åtta gram filas bort från wedgen, utan att påverka slipningen av den del av sulan som är i kontakt med marken.

I vissa fall löses detta genom att borra ett par hål i sulan, men Loïc löste det med lite skicklig avfasning i tå och häl istället.

Imponerande hantverk!

Bild 1132798

– – – – –


Text: Svensk Golf • 2015-06-11
FöljaBloggar
Scroll to Top